Благотворително за Хуманитарната гимназия в Казанлък

Благотворителна волейболна среща между работници и служители на голяма местна компания, лидер в производството на дървесни панели за мебелната индустрия, и отбора на Профилираната Хуманитарна гимназия в Казанлък, подготвящ се за участие в Световните ученически игри в Бърно, Чехия, ще се състои в края на месец март, съобщават от учебното заведение. Целта на събитието е да събере необходимите още 4 хиляди лева, за да стане възможно включването на казанлъшкото училище в международното състезание, като представител на България в игрите при учениците 8-10 клас.  Момичетата от Казанлък са част от волейболния тим на града на розите, с който и девойките-старша възраст на клуба заслужиха своята титла в шампионата на страната за сезон 2016/2017 г. Аплодисментите са за Адриана Ветчакова, Иванина Митева, Мирела Илиева, Мария Кривошийска, Иванина Радушева, Ивета Михова, Петя Лъвчиева, Пламена Кораменова, Дарина Георгиева и Тошко Узунов – треньор на отбора.

Кампанията за набиране на средства стартира от есента, като до днес са постъпили общо 9 хиляди лева от спомоществователи.  В Световните ученически игри казанлъчанки ще участват от 2 до 10 юни 2018 г.

И тази година състав на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ спечели ученическите игри в региона в тази възрастова група, но отстъпи правото си на СУ „Екзарх Антим I“ да играе в областта, като състезанията в Стара Загора стартираха днес.

Утре е надпреварата за отборите по волейбол 5-7 клас, като Община Казанлък ще бъде представена от „Н. Вапцаров“ и ОУ „Г. Кирков“, а в четвъртък са зрелостниците (11 и 12 клас). За място в зоналните първенства ще се борят съставите на Хуманитарната гимназия при девойките и ППМГ „Н. Обрешков“ при юноши.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram