Четвърти в Европа!

Ветеранът на „лястовиците“ Таньо Танев направи своето завръщане в зимния триатлон с участие в Европейско първенство в Румъния, където завърши с четвърто място в групата „Мастърс“. В по-ранни години казанлъчанинът бе многократен шампион на България по триатлон и дуатлон, пети е на Европейско първенство в Унгария по дуатлон и с 12-то място в света от първенството по дуатлон в Италия. Освен в ски ориентирането у нас участва активно и в състезанията по планинско колоездене. В последните години атакува и международни стартове , като в плановете му за 2019г. е участие на две европейски първенства. Първото – по крос дуатлон, включващ планинско колоездене и бягане в Трансилвания, Румъния, е в началото на юли. Заедно с Александър Алексиев, който вече е в състава на софийския „Велораптор“, Танев ще участва и в още едно европейско първенство – по кроскънтри в Бърдо, Чехия.

„Програмата ми за годината е доста наситена, затова и подготовката ми трябва да отговаря на поставените от мен цели. Бях добре подготвен за Европейското първенство в Румъния. Четири пъти в седмицата тренирам на пистите на връх Бузлуджа ски бягане и колоездене, но условията и организацията на състезанието ни изненадоха доста неприятно“, коментира след завръщането си в България Танев. „Посрещна ни интензивен валеж, зле обработени писти и пръхгав сняг, върху който бе много трудно да се кара. В такива условия започна участието ми в неделния ден и въпреки трудностите, успях да завърша с четвърто място след представител на Естония, Германия и Италия“, разказа единственият българин, представял страната ни на приключилото тези дни Европейското първенство по зимен триатлон.

Таньо Танев бе единственият представител на България на Световното първенство по планинско колоездене в Андора през 2015 г., където завърши 11-ви в своята група при 65- 70 годишните. Ветеранът на казанлъшкото колоездене отсрами страната ни на най-голямото състезание за 2017 година в дисциплината МТВ ориентиране във Франция. Многократен победител е в своята възраст при шампионатите, зимните и летни стартове на БФО и в колоезденето.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram