Казанлъшко момче стана втори на Адреатическа купа

Катерачът от Казанлък Стоян Петров продължава да трупа успехи с националния тим на България в международните състезания по спортно катерене. В провелата се вчера Адреатическа купаза юноши и девойки в Загреб, Хърватия, в дисциплина „боулдър“, възпитаникът на Никола Недялков от клуб „Селт“ отново триумфира сред най-добрите по резултати. От 22 участника в групата на юношите Стоян е втори след представителя на Румъния Калин Еначе, а трети е Кристиан Рапа, друг спортист от северната ни съседка. За сребърния си медал казанлъчанинът се пребори срещу представители на Хърватия, Словения, Румъния, Босна и Херцеговина, България и Сърбия.

Стоян е с най-доброто представяне в националния тим при 16-годишните ни състезатели. Участието им в Адреатическата купа бе финал на 10-дневния им подготвителен лагер в Австрия и Словения, начело със старши-треньора Станимир Желязков.

След „летящия старт“ за нашето момче в състезанията навън, Стоян и съотборниците му се подготвят за откриването на сезона в спортното катерене у нас. Първият старт е на 26 февруари в София- Национална купа по „боулдър“ за мъже и жени – Купа България, организирана от САК „Академик“.

Клуб „Селт“ е домакин на традиционната за града на розите Купа България на 7 и 8 юни – състезание по спортно катерене за деца, юноши и девойки в дисциплините „трудност“ и „скорост“.

Снимка: Яне Голев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram