Женският ни биатлон започна с 60-о място в Пьонгчанг

На 60-о място се класира най-добре представилата се българка в старта на 7,5 км по биатлон на Олимпийските игри в Пьонгчанг.

Това бе Емилия Йорданова, която преодоля дистанцията за 23:50.00 минути, след като направи само една грешка в стрелбата.

От другите наши представителки в спринта Даниела Кадева завърши на 72-ра позиция с 3 грешки в стрелбата, Десислава Стоянова е 76-а с 5 грешки, а Милена Тодорова е 84-та с 2 грешки.

Общо стартираха и завършиха 87 състезателки.

Шампионка стана германката Лаура Далмайер (на снимката) с време 21:06.2 минути без допусната грешка на огневия рубеж. Среброто отиде за норвежката Марте Олсбу (1 грешка), изостанала с 24,2 секунди, а бронзът при чехкинята Вероника Виткова (1 грешка и изоставане от 25,8 с).

След първия ден, в който започнаха да се раздават медали в класирането поведе Холандия 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Пълен комплект взеха холандките в бързото пързаляне с кънки на 3000 метра, като шампионка стана Карлай Актеректе.

Холандия добави и едно сребро в шорттрека при мъжете на 1500 метра, където пък златният медал отиде за домакините от Реп. Корея и Лим Хиоюн, който постави и олимпийски рекорд.

За деня остава само състезанието в ски скоковете на малката (нормалната) шанца, където ще се представи и Владимир Зографски./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram