Зрелищно шоу и борба до последно в мача на „Казанлък“ срещу ЦСКА

Женският тим на „Казанлък“ спечели точка при гостуването на ЦСКА в спортната зала „Багира“, изигравайки един от най-силните си мачове за сезон 2018/2019 година, драматичен двубой, продължил два часа, с много обрати, динамика и малшанс за състава на домакините.

Въпреки кадровите проблеми, с липсващите в титулярния състав при блокадата Екатерина Димитрова и посрещачката Малина Гаджева, девическият състав на школата сътвори истинско шоу в зала „Багира“ и бе близо до победата, тъй като показа силен характер.

Отборът на Казанлък тръгна много силно в срещата, като успя да спечели първия гейм за по-малко от 20 минути с 25:17. Във втората част момичетата успяха да съотворят истинско шоу за зрителите в спортната зала, с много емоционални моменти във финалните минути. Въпреки че доминираха почти през цялото време на гейма, казанлъчанки не успяха да го затворят в своя полза и при 22:25 „Армейките“ изравниха за 1:1.

Възпитаничките на Диян Боюклиев запазиха преимуществото си в залата и в следващата част, като младите ни „Рози“ водеха прз цялото време, оставяйки съперничките си на 19 точки за 2:1.

Гостенките успяха да обърнат играта и последва изравняване на геймовете при борба за всяка точка и драматичен завършек 23:25. В тайбрека ЦСКА натрупа преднина още с първите точки и успя да приключи мача за кратко време при 2:3.

 

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram