Данчо Върбанов аут от футбола за месец

„Витоша“ (Бистрица) загуби един от най-опитните си играчи за почти всички срещи до края на редовния сезон в Първа лига. Роденият в Казанлък Йордан Върбанов ще влезе по спешност в болница и ще отсъства поне месец, информира официалният сайт на клуба. Причината е херния, а операцията е рутинна.

Бранителят, който след седмица ще навърши 38 години, продължава да бъде основна част от състава на новака в елита, съобщава Топспорт.  През този сезон Върбанов е играл в 14 мача, 13 от които е бил титуляр.

„Витоша“ подновява първенството на 19 февруари, когато приема „Дунав“ (Русе) в мач от 21-ия кръг.

 

Йордан Василев е възпитаник на Детско-юношеската школа на „розите“ и състезател на мъжкия тим в два последователни сезони в края на 90-те години (1997/1998 г. и 1998/1999 г.). От стадиона в Казанлък започва неговата футболна кариера, която продължава в професионалния футбол. През годините той бе в съставите на ЦСКА, „Локомотив“ София и „Спартак“ Варна. Игра в Б групата с „Конелиано“ – Герман.

Възпитаникът на покойния Тенчо Киряков е сред най-опитните футболисти в елита. Има 1 мач за националния отбор и 16 мача за младежкия национален отбор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram