Трети сме в Скаут лигата и от втория турнир

0
326

След три победи и две загуби във втория от турнирите на Скаут лига за момичета, родени 2004, 2005 и 2006 година, който се проведе в Казанлък от 31 януари до 2 февруари, приключи участието на възпитаничките на треньорката Миглена Стрезова. Съставът на регион „Странджа“ с шестте състезателки на ВК „Казанлък“ Симона Анастасова, Ивайла Чавдарова, Виолета Въчварова, Виктория Василева, Виктория Иванова и Дида Димитрова, завърши с трето място в оспорваната тридневна надпревара в спортната зала „Багира“.

Без загубен гейм бяха прекадетките на региона в първия ден от състезанието. Сборният тим на „Странджа“ записа победи с по 2:0 гейма над региони „Хемус“ и „Добруджа“. Ден по-късно, последваха загуби от отбора на регион „Струма“ (с 2:0) и „Витоша“ (с 2:1).

В петата си среща от турнира възпитаничките на Стрезова играха силно и след 2:1 гейма победиха връстничките си от регион „Тракия“ за финал на участието си в спортното събитие, класирайки се трети на финалната права. С най-много победи е съставът на регион „Витоша“, а „Струма“ са втори.

„Напълно се оправдаха очакванията ми за сериозни мачове. Като цяло, от мач на мач прогресираме и ние и другите участници в Скаут лигата. Тъй като идеята е на тези турнири е да бъде събран добър национален отбор, резултатите са налице, п Вчават се много силни мачове, изцяло полезни за същността на нашата обща цел и работа с децата“, коментира треньорката в школата на „Казанлък“ Миглена Стрезова.

И в декемврийския турнир в София съставът на регион „Странджа“ завърши на трето място. Очаква се „турнирите на надеждите“ да продължат през цялата 2019 година.

 

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here