Куентин Тарантино хареса Кремъл и поиска да го погребат там

0
67

Режисьорът Куентин Тарантино изяви желание да бъде погребан в Кремъл. Това стана по време на разходката му в Москва, където той ще участва в премиерата на последния му филм „Имало едно време в Холивуд“. Из Московския Кремъл холивудската звезда бе съпровождана от министъра на културата на Русия Владимир Медински.

Медински дори публикува няколко видеоклипа с Тарантино в Instagram, но по-късно ги свали, съобщава агенция ТАСС.

Директорът на кремълските музеи Елена Гагарина също влезе в ролята на екскурзовод. Според „Нови Известия“ Тарантино постоянно задавал въпроси, възхищавал се на оръдието Цар Пушка и Царската камбана. По време на обиколката той няколко пъти питал дали е възможно да бъде погребан в Кремъл или поне в Кремълската стена. Министър Медински му обяснил, че като минимум трябва да докаже, че е член на царското семейство.


Освен това режисьорът попита дали е вярно, че музикантът Дийн Рид е погребан в стената на Кремъл. Медински обяснил, че там е поставена урна с пепелта на писателя Джон Рийд.

От името на културното ведомство на Тарантино била подарена книга със стихове на Борис Пастернак. Както е известно големият режисьор е голям почитател на поета. През 2004 година то специално пътувал до Русия, за да поднесе цветя на гроба на Пастернак в Переделкино. Едно от любимите му стихотворения е „Нобеловата награда“.

Ето го:

Нобеловата награда

Аз съм като звяр в обсада.
Нeйде – хора, воля, ден,
а след мене – вой, нападат,
аз отвред съм обграден.

Тъмен лес, вълни се мътят,
ствол на рухнало дърво.
И отрязан ми е пътят.
Нека – все ми е едно.

И каква направих пакост?
Аз – убиец, негодяй?
Зарад мен в света оплакват
моя хубав роден край.

Но и тъй, почти пред гроба,
вярвам, близък е денят –
чело подлости и злоба
пред доброто ще сведат.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here