Жена камикадзе изби осем души в Нигерия

Жена камикадзе е избила осем души и е ранила 18 в джамия в североизточната част на Нигерия, като това е район, който редовно е атакуван от ислямските терористи от „Боко Харам“, съобщиха от местната полиция, цитирани от „Ройтерс“.

Жената детонирала бомбата си, докато се е опитвала да влезе в джамията в центъра на град Майдугури, който е столица на щата Борно, малко преди началото на сутрешните молитви.

Никой не е поел отговорност, но използването на жени камикадзета е тактика, използвана от „Боко Харам“, която контролираше територия с размерите на Белгия, преди да бъде прогонена в началото на 2015 г. от нигерийската армия и войски от съседните страни.

Самоубийствените атентати и нападенията продължиха след офанзивата на военните в Североизточна Нигерия, като и в Камерун и Нигер. Най-малко 12 души бяха убити и над 40 ранени, след като атентатори самоубийци атакуваха град в северната част на Камерун в четвъртък.

Най-малко 62 души са били убити при атаки в Майдугури и околностите му от началото на юни насам. 17 души са били убити в града през миналата седмица.

„Боко Харам“ изби повече от 20 хил. души и около 2,7 млн. души бяха прогонени от домовете си от 2009 г. насам в резултат на опита на терористите да създадат ислямска държава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram