Жена камикадзе изби осем души в Нигерия

0
120
epa04687738 A Nigerian man looks over the scene where an oil tanker carrying fuel exploded following an accident in the oil rich Niger Delta, Port Harcourt, Nigeria 31 March 2015. Officials at the scene reported one person was killed in the acccident. Results are streaming in after millions of voters head to the polls 28 March in the Nigerian general elections to vote for president in Africa's most populous country. EPA/TIFE OWOLABI

Жена камикадзе е избила осем души и е ранила 18 в джамия в североизточната част на Нигерия, като това е район, който редовно е атакуван от ислямските терористи от „Боко Харам“, съобщиха от местната полиция, цитирани от „Ройтерс“.

Жената детонирала бомбата си, докато се е опитвала да влезе в джамията в центъра на град Майдугури, който е столица на щата Борно, малко преди началото на сутрешните молитви.

Никой не е поел отговорност, но използването на жени камикадзета е тактика, използвана от „Боко Харам“, която контролираше територия с размерите на Белгия, преди да бъде прогонена в началото на 2015 г. от нигерийската армия и войски от съседните страни.

Самоубийствените атентати и нападенията продължиха след офанзивата на военните в Североизточна Нигерия, като и в Камерун и Нигер. Най-малко 12 души бяха убити и над 40 ранени, след като атентатори самоубийци атакуваха град в северната част на Камерун в четвъртък.

Най-малко 62 души са били убити при атаки в Майдугури и околностите му от началото на юни насам. 17 души са били убити в града през миналата седмица.

„Боко Харам“ изби повече от 20 хил. души и около 2,7 млн. души бяха прогонени от домовете си от 2009 г. насам в резултат на опита на терористите да създадат ислямска държава.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here