Билетите за Мондиала удариха рекордните 10 000 евро на черно

0
99

Цената на билетите за финалния мач на световното първенство по футбол между националните отбори на Хърватия и Франция на черния пазар в Загреб достигна 10 500 евро, съобщава хърватската национална телевизия, цитирана от gol.bg.

В Хърватия много фенове решиха в последния момент да пътуват до Москва за финала. В тази връзка са разпродадени всички билети за редовните полети, а туристически компании продадоха всичко за пътуване към руската страна.

Официално вече не е възможно да се купят билети за финала. Хърватският футболен съюз поиска допълнителна квота от Международната футболна федерация (ФИФА), но за момента хиляди фенове чакат решението по този въпрос. Така цените на билетите на черния пазар се увеличиха драстично и вече варират от 1500 и до 10 500 евро. Това означава, че хърватските прекупвачи са увеличили първоначалната цена на билетите за финалния мач с повече от 10 пъти.

Финалът на Мондиал 2018 ще се играе в неделя от 18.00 часа на стадион „Лужники“ в Москва, а Хърватия ще играе в мача за титлата за първи път в историята си.

Днес пък ще се изиграе мача за третото място, като един срещу друг ще се изправят тимовете на Англия и Белгия.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here