Филипинският президент се закани да подаде оставка, ако някой му докаже, че има Бог

0
129
Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че ще подаде оставка, ако някой успее да му докаже, че Бог съществува. Само преди две седмици президентът предизвика обществено възмущение, защото нарече Бог глупав, предаде ДПА.

В реч снощи Дутерте каза, че иска поне един човек да дойде и да му каже, че е бил в Рая и е говорил с Бог. „Трябва ми само един човек да ми каже, че наистина има Бог„, да каже: „Ето, имам снимка, имам селфи с Бог“, заяви президентът. „От милиардите (хора), ми трябва само един“. „И, дами и господа, ако има такъв, ще обявя, че незабавно подавам оставка“, добави той.

Филипините са преобладаващо католическа страна. Миналия месец Дутерте беше остро критикуван, след като оспори логиката на действията на Бог в библейската история за сътворението и Адам и Ева. „Адам изял (ябълката на познанието), после се родили злите помисли. Какъв е този глупав Бог?“, каза той на 22 юни в реч в родния си град Давао. „Създал си нещо съвършено и после измисляш събитие, което ще изкуши и разруши качеството на твоята работа“, добави Дутерте и каза, че е прав, като не вярва в никаква религия.

В миналото Дутерте е отправял остри нападки към Католическата църква във Филипините, където над 80 процента от населението са католици. Той е критикувал свещениците заради твърдения за корупция и сексуален тормоз, на какъвто той самият е казвал, че е бил жертва като ученик в Давао.

 БТА
Дарик

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here