Награди на кило: И европейска личност на годината е… Зоран Заев

Вчера пресслужбата на родното правителство пусна пресинформация как премиерът ни Бойко Борисов бил получил наградата „Европейска личност на годината“. Има и снимков материал, доказващ случилото се в босненската столица Сараево, на който министър-председателят ни с тънка усмивка позира със статуетка и грамота.

Честито на европееца на годината, когото албанският премиер Еди Рама заслужено нарече Меркелът на Балканите.

Браво, г-н премиер! Конгречулейшънс, Борисов!

 

Само че вчера се оказа, че и пресслужбата на правителството на бъдещата Северна Македония пуснало прессъобщение за наградата, от което се оказва, че „Европейска личност на годината е премиерът… Зоран Заев“. И тук има снимков материал за доказателство. Заев позира със същите дарове като Борисов, а в текста се уточнява, че тая награда си я печели без засилка.

Македонският премиер бил носител на приза последните три години без прекъсване, уточняват от владата в Скопие.

Даже казват, че Заев решил да посвети наградата си на колегите си от региона – на премиерите на Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Косово, Гърция и България.

Ако мислехме конспиративно, бихме могли тук да потърсим обяснението как наградата на Заев е попаднала в ръцете на премиера Борисов, но не го правим. По-вероятното е организацията Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа, даваща призовете, да бълва плакети и грамоти в големи количества, за да няма недоволни.

offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram