Австрия затваря ЕС за мигранти

0
189

Новият председател на Съвета на ЕС Австрия предлага пълно затваряне на външните граници на ЕС и изнасяне на всички центрове за подаване на молби за убежище извън пределите на съюза, съобщи днес парижкият вестник „Монд“, чийто кореспондент във Виена видял подготвения за целта документ, съобщава segabg.com.

 

Документът бил разгледан на среща в австрийската столица на експерти от 28-те държави, състояла се в понеделник и вторник, и не бивало да бъде разгласяван, защото носел гриф „само за вътрешно ползване“.

 

В него пише, че трябва да се създаде система, при която „нито една молба за убежище не бива да се подава на европейска земя“. Освен това до 2025 г. трябва да се въведе правилник, според който ще се предоставя убежище само на хора, „които уважават ценностите на ЕС и неговите основни права и свободи“. Мотивът е, че в момента мигрантите са главно млади хора и „много от тях са особено податливи на идеологии, които са враждебни на свободите и проповядват насилие“.

Австрия, която пое председателството на ЕС от България, избра за девиз през следващите шест месеца „Европа, която пази“. Девизът на българското председателство бе „Съединението прави силата“.

http://epicenter.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here