Зеленски: Първата ми задача като президент е да върна всички затворници и пленници в Украйна

0
881

Първата ми задача като президент на Украйна ще бъде освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната, заяви Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

Ще продължим преговорите, за да се постигне прекратяване на огъня, каза кандидатът от партия „Слуга на народа“ след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за безспорен победител на балотажа на президентските избори.

„Задача номер едно – да върнем всички наши затворници, всички пленници. Ще направя всичко, за да върнем нашите момчета у дома“, увери Зеленски на пресконференция в щаба си.
Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес. „Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огъня в Донбас. Скоро ще оповестим нашия план за действия“, посочи Зеленски, цитиран от ТАСС. Зеленски даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Във видеообръщение, разпространено в „Телеграм“ от изборния му щаб, Зеленски заяви, че неговата победа на президентските избори в Украйна представлява обединителен фактор за страната.

Според резултатите той печели на балотажа над 70% от гласовете, близо три пъти повече от действащия държавен глава Петро Порошенко.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here