Няма оцелели след катастрофата на етиопския самолет

Няма оцелели в катастрофата на самолета на етиопската авиокомпания Етиопиън еърлайнс, предадоха световните агенции, като се позоваха на етиопската държавна телевизия.

Машината се разби по-рано тази сутрин малко след излитането от летището в Адис Абеба на път за Найроби.

В самолета е имало 157 души – 149 пътници и 8 души екипаж.

Пътниците са били от 33 националности, уточнява държавната телевизия, като се позовава на неназован източник от авиокомпанията.

Самолетът, Боинг 737-8 МАХ, е бил нов и е бил доставен на Етиопиън еърлайнс в средата на ноември, допълва Асошиейтед прес, като се позовава на данните от базата данни за гражданската авиация Planespotters. net, цитирана от БТА.

Причините за катастрофата засега остават неизвестни.

Според шведския сайт за проследяване на полетите в реално време Flightradar24 самолетът е имал „необичайна нестабилна вертикална скорост“ след излитането. Машината се разби осем минути след излитането.

Разбилият се самолет е от същия тип като този на индонезийската компания Лайън еър, който падна в морето миналия октомври 13 минути след излитането от Джакарта. Тогава загинаха 189 души.

Последният сериозен инцидент със самолет на Етиопиън еърлайнс беше със самолет Боинг 737-800, който се взриви след излитането от Ливан през 2010 г. Тогава загинаха 83 пътници и 7 членове екипаж.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram