Как се точат европари със залесяване в Радомир

67
232
Общински съветници от Радомир са сигнализирали спецпрокуратурата, Министерство на земеделието и ДФ „Земеделие” за източване на европейски средства в голям размер по проект за залесяване.

В техния сигнал се съобщава, че 985 782 лева от европейска програма не са отишли за облагородяване на пустееща земя, а в нечий джоб, и по-конкретно на хора от местната власт.

 

Общинските съветници обръщат внимание, че се крие информация за това как е бил избран изпълнителят, както и на какъв принцип са били класирани участниците по договор № 137/13.07.2014 г. с предмет: „Първоначално залесяване на неземеделска земя и поддържане на създадените горски култури”. Именно по този договор ДФ „Земеделие” е изплатила на община Радомир огромната сума.

 

Общинските съветници уведомяват също, че не са могли да се запознаят с въпросния договор, защото нямат достъп до него.  Те са били свидетели на залесяването, което е било направено от приближени на кмета Пламен Алексиев, но не и от поддържането на облагородената земя, както се изисква по договор. За тях целта е ясна: да се усвоят хиляди европейски пари за нуждите не на гражданите на Радомир, а за нуждите на определени хора.

Фрог

Коментари от Фейсбук

67 КОМЕНТАРИ

  1. I’m now not certain where you’re getting your info, but good topic.
    I needs to spend some time studying much more or figuring out more.
    Thank you for magnificent information I used to be searching for
    this information for my mission.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here