Изпратили жандармерия в Перник

0
905

Това са операции за опазване на обществения ред, не е само в Перник. Най-вероятно служителите на „ВиК“ в града са искали съдействие. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос защо в Перник, където има режим на водата, са изпратени сили на жандармерията, предаде репортер на Novini.bg

Конкретно не са ми докладвали да е имало ескалация на напрежението. Имаше ескалация в едно пловдивско населено място във връзка със скандал между местни жители и там също изпращахме жандармерия, заяви Маринов.

Когато държавни институции искат от нас съдействие във връзка с изпълнение на техни задължения, ние оказваме такова съдействие. Те оказват съдействие и на електроразпределителните дружества, и на „ВиК“. Има си процедура. В момента не ми е докладвано да има нещо извънредно, посочи Младен Маринов.

Попитан дали МВР е готово за евентуална бъдеща ескалация на напрежението в Перник, вътрешният министър заяви: „Това с водата е голям проблем за местното население, но в крайна сметка МВР има ангажимент по опазване на обществения ред и разследване на престъпления, ако има такива. В тази връзка ние сме готови, с каквото можем, ще помогнем на местното население в рамките на нашата компетентност“.

Новини бг

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here