Бойко Борисов: Черно море е много прекрасна територия за военни действия

0
288

Една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми в друга страна не трябва да водят до ескалация в Черно море – иначе много прекрасна територия за водене на военни действия, много прекрасна.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в парламента по повод възникналото напрежение между Украйна и Русия в Керченския проток. „Изключително съм разтревожен за напрежението между Русия и Украйна, тъй като то не е напрежение. Завземат се кораби и се арестуват моряци. Не мисля, че това е случаен инцидент“, посочи Борисов.

Министър-председателят уточни, че „Черно море трябва да бъде място за туризъм, място за газопроводи, фериботи“. Според него „влизането на чужда военна техника неминуемо ще доведе до по-голяма криза, която ще ни засегне пряко“, тъй като най-добрите туристически курорти на територията са в България. „Надявам се да се вложи здрав разум. Една предизборна кампания или вътрешно политически проблеми в друга страна да не водят до ескалация в Черно море. Иначе много прекрасна територия за водене на военни действия, много прекрасна. Тук е 1% от БВП на Европа, сиреч нищо като заплаха. Ако мислят, че ние не разгадаваме тези планове, грешат“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заяви още, че конфликтът между Украйна и Русия в Черно море може да обърка изграждането на Турски поток и разклонението му към България, защото „в едни такива условия се преговаря много трудно“.

offnews.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here