КАТ облекчава процедурата за регистрация на автомобил

0
1083

От 27 декември хората, които продават автомобилите си, вече няма да бъдат задължени да представят пред „Пътна полиция“ договор за покупко-продажба. Облекчението идва, защото от 27 декември ще започне да функционира връзката между полицията и нотариусите.

 По думите на началника на „Пътна полиция“ Бойко Рановски след 27 декември купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, ще има едномесечен срок, в който ще трябва да регистрира превозното средство. Това важи и за купувачите, които са български граждани и купуват кола от Европа.

Според Рановски до момента в действащото законодателство няма срокове, в които един автомобил трябва да бъде регистриран или пререгистриран. След 27 декември гражданите ще имат срок от 1 месец, в който ще трябва да регистрират или пререгистрират колата си. След изтичането на този срок „Пътна полиция“ ще налага санкции на собствениците на колите.
Ако собственикът не е регистрирал или пререгистрирал колата си след изтичането на втория месец от покупко-продажбата, регистрацията на автомобила ще бъде автоматично прекратявана.

Дарик

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here