БЧК провери как са разпределени помощите за Хитрино

0
150

Екип на БЧК провери как са разпределяни помощите за пострадалите от аварията в Хитрино на 10 декември 2016 г. Повод за проверката са постъпили сигнали от жители, съобщиха от БЧК.

Припомняме, на 10 декември след дерайлиране и взрив на товарен влак, превозващ цистерни с пропан и пропилен загинаха седем души, а 29 бяха ранени.
Разрушени бяха къщиизпочупени дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше обявено бедствено положение, а в цялата страна 12 декември беше ден на национален траур за жертвите от трагедията.

Екипът от БЧК присъства на заседание на местния обществен съвет, където бяха подробно разгледани постъпилите жалби. Още веднъж беше отчетена степента на нанесените щети, социалния статус и броя на членовете на домакинствата.

 Финансовата помощ за пострадалите при взрива, отпуснати от Националния обществен съвет за управление на финансовите средства от кампанията за Хитрино, е разпределена по предложение на местния обществен съвет, който е избран от жителите на селото.
 Екипът на БЧК ще анализира резултатите от проверката и ще запознае с тях всички членове на Националния обществен съвет, след което ще Ви информираме за взетите решения.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here