БСП иска проверка на пътищата, строени от Борисов, а не преди 40 години

0
192

БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.
Това заяви пред bTV социалистът Георги Свиленски във връзка с поисканата от червените независима техническа експертиза на качеството на пътищата в страната.

Посочили сме точно километрите и участъците от магистрали и пътища, които са проблемни, обясни Свиленски.
По думите му в поисканата от БСП експертиза става въпрос за участъци от АМ „Струма“, „Марица“ и „Люлин“, от пътя Видин – Монтана, както и участъци от Околовръстния път на София.

 Според социалиста от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) отговорили на БСП в рамките на „една страничка, страница и половина“, че от законова гледна точка няма как да се правят проверки, след като строителството и ремонтът са приключили.

От агенцията предложили заради обществения отзвук социалистите да предложат експерти, с които АПИ да преговаря.

„Ние не искаме да предлагаме експерти, не искаме да преговаряме с АПИ, а настояваме независима европейска лаборатория извън България да изследва пробите. Ако трябва БСП ще плати тези проби, но обществото трябва да знае как са строени тези пътища“, категоричен бе депутатът от БСП.

 Запитан дали БСП иска да свали третото правителство на Борисов, Свиленски посочи, че с всеки изминал ден, като че ли самото правителство все повече иска да бъде свалено, което се виждало в действията на управляващите.
news.bg
Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here