Цената на тока скача през лятото, намекна Иван Иванов

0
130
Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов даде да се разбере, че следващият скок на цената на тока ще стане през лятото. за да ни поснесе новината ”по-меко” Иван Иванов обясни, че цената няма да скача до средата на миналата година.

Той допълни, че скокът на цените на борсата от последните дни притесни работодателските организации, според които това ще окаже влияние и на цените на битовия ток. Иванов обясни, че регулираните цени се определят за едногодишен период :

„Нека не забравяме, че това е анализ не само в периодите, когато има сериозно повишение на цената, но и в периодите, когато цената е значително по-ниска от цената на регулирания пазар. Традиционно, през месеците март, април, май и юни включително, цената на свободния пазар е значително по-ниска. Ние ще се съобразим и ще направим оценка върху движението на цените в рамките на целия годишен период“.

 

Иванов, цитиран от БНР, допълни, че регулаторът няма пряко отношение към работата на енергийната борса, където цените се определят от търсенето и предлагането. До края на годината се очаква да са ясни резултатите от проверката, която започна преди няколко месеца трябва да установи имало ли е злоупотреби на борсата преди няколко месеца, когато отново имаше скок при цените.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here