Тома Томов: Китай ще надделее над САЩ

0
424

Пекин никога няма да се подчини на англосаксонския финансов капитал, смята той

Започва много дълъг процес, в който Китай ще надделее над САЩ. Това каза в обзорното предаване на радио „Фокус“ политическият наблюдател Тома Томов по повод срещата на президентите на двете глобални сили на форума на Г-20.

Той уточни, че и в двете страни има хора, които помагат това да се случи – т.нар. „глобални милиардери“, които биха искали САЩ и Китай да решават конфликтите без война.

„Китай никога няма да се подчини на англосаксонския финансов капитал“, каза още анализаторът. „Не трябва да подценяваме интелекта на китайското ръководство. То ще си създаде държавата, тя няма да има нищо общо с тази държава, която искат да бъде американците. Тя ще е съвсем друга, тя ще е китайска държава, капитализъм с китайска специфика и което е най-важно – ръководителите на Китай няма да се подчиняват на световния глобален капитал“, каза още Томов. Той поясни, че Китай ще се бори да създаде икономика на високата принадена стойност, да запази контрола върху своите финанси и да догони военно САЩ до 20 години.  „Китай в най-скоро време ще бъде лидер в изкуствения интелект“, прогнозира депутатът от „БСП за България“.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here