Борисов отвърна на Путин: Не е приятно на Русия, че сме лоялен член на ЕС и НАТО, не сме Сърбия и Турция

0
2110

Всеки има право да търси алтернативни трасета, ние търсим алтернативна диверсификация. Сигурно не им е приятно, че сме толкова лоялен член на ЕС и НАТО. Ние не сме Сърбия и Турция, ние спазваме поръките на Европа.

Това каза премиерът Бойко Борисов по БТВ по повод думите на Путин, че България бави изграждането на „Турски поток“. Може би информацията на Путин е стара, ние имаме над 140-150 км, които сме изкопали и се полагат тръби. Как ще го бавим, нали бяхме преди няколко седмици със сръбския министър на енергетиката, със Саудитска Арабия…

Покрихме с всички измервателни и нови компресорни станции..Ние се забавихме, защото изпълнихме препоръките на Брюксел. Да сте чули в момента Брюксел, Вашингтон…Всички казват: Браво! И догодина ще имаме връзки, каквито трява да имаме във всички посоки.  Добре дошъл е Путин, като дойде, ще види с каква скорост строим. Направил съм всичко, което съм обещал. Неслучайно съм получил гаранции.Не вярвам сърбите по-бързо да го построят. Ще бъдем готови в срок“, категоричен бе Борисов.

За  президента Доналд Тръмп

Тръмп го дават в едни изкривени физиономии, като дявол. Но той е един изключително симпатичен, здрав, як, с гъвкав ум човек. Два часа минаха като една минута. Не можах да повярвам, че това е човекът, който толкова пъти съм гледал. Уникален е. И беше толкова подготвен и за ядрената централа и за всичко, каза Борисов и отбеляза, че нещо на мониторчето на водещата върви, а то не се вижда от зрителите.

Не са много ръководителите, които са посрещнати с 21 топовни салюта и 500 гвардейци. Беше ми драго за тоя народ, че е постигнато толкова много, посочи той.

За медиите и свободата на словото

 Омръзна ми  да слушам лъжи от „Репортери без граници“. Питам ги: дайте ни факти какво не е излъчено. Да, двама олигарси си направиха кой сайт, кой телевизии. И като стане нещо казват: „Аз съм издател“. Ами те не са ли по правилата на закона. Аз като не съм на поста, ще си направя един сайт или с една камерка ще ходя и ще съм най-добър и ще кажа: „Няма да ме пипате, защото съм издател“. Да, аз съм поискал от САЩ да дойдат в различни сфери – в ядрената сфера, за върховенството на закона…, там, където искам да хвана бика за рогата, отсече Борисов.

Поисках от „Репортери без граници“ да дадат едни правила и да съберем издателите, коментира той. Откъде познавате вие Цацаров и Гешев, кой ваш редактор ги познава лично, та коментирате“, попита разпалено Борисов.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here