Йордан Цонев: Оставките вече не са отдушник на напрежението

0
192

„Вероятно натрупани проблеми в системата. Ако премиерът следва тази логика, трябва и други оставки да поиска, защото доста системи стоят нереформирани“. Това каза пред БНР депутатът и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев в коментар на поисканата от Бойко Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков. „Няма нищо нелогично в тези оставки, но те вече не са отдушник на натрупаното напрежение“, каза той в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Йордан Цонев заяви, че в България са правени истински реформи при премиера Иван Костов, по времето когато приемаха България в Европейския съюз и НАТО. 

„Когато не правиш реформи, когато един сектор, като здравеопазването, работи в уникален вид – такъв няма никъде, няма как този сектор да подобри ефективността си. Обществото иска да има реформи в нереформираните сектори“, заяви Цонев.

Според него Бюджет 2020 е „повече от същото“, защото има повече приходи, но разходите са неефективни:

„Реформите се правят с програма. Те се правят с политическа воля и съгласия. През бюджета се вижда какви ще бъдат реформите“, заяви депутатът от ДПС и уточни, че това, което Движението вижда в Бюджет 2020, е липса на реформи.

ДПС и на второ четене ще гласува против бюджета: „Предложихме промени – те не ги приеха, повече няма какво да предлагаме, а няма и възможност“, добави той.

„Ще подкрепяме всички законопроекти, които отразяват евроатлантическата ни ориентация, абсолютно всички, независимо, че ГЕРБ и националистите са на власт. Ние няма да променим нашата политика. ДПС се е борило 30 години България да бъде член на ЕС и НАТО“, категоричен бе Цонев, но уточни: „Нашето отношение към ГЕРБ е остро от първия ден на това правителство“.

Гласове

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here