Корнелия Нинова: Отказвам охрана от НСО въпреки заплахите!

0
205

Въпреки заплахите, отказвам охрана от НСО. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента. Тя коментира опитите на Кемил Рамадан да нахлуе в кабинета ѝ. Случката е от понеделник, но за нея се разбра днес.

 

Рамадан не за първи път отправя заплахи към председателя на социалистическата партия. През юни към Нинова той написа гневни sms-и до нея и сам ги качи във фейсбук.

 

„Човекът, който заплашваше мен и президента Радев с sms-и опита да влезе в централата на партията, но отказвам охрана от НСО“, каза в кулоарите на Народното събрание Нинова, цитирана от „Фокус“.

 

След инцидента в централата на БСП на „Позитано“ № 20 Кемил Рамадан бе викан на разпит в ДАНС.

 

„Охраната го е отстранила. Подадохме сигнал в МВР, тъй като и преди той беше отправял заплахи към президента Радев и към мен. Оттам нататък МВР пое случая“, разказа пред медиите Нинова. Тя поясни, че Рамадан е имал разправия с охраната на „Позитано“, но не е успял да влезе при нея.

 

Нинова обясни, че служители от отдел „Убийства“ на вътрешното министерство са ходили на „Позитано“ 20 и са разпитвали охраната, секретарката, на която се е обадил по телефона и административния директор, който е слязъл долу. „Не съм имала контакти с него, бях си в кабинета и работех. Не съм разпитвана“, заяви лидерът на БСП.

 

На въпрос как си обяснява тези заплахи, Корнелия Нинова отговори, че е разбрала за пръв път кой е този човек, когато е отправил заплахите с sms-ите. Нинова подчерта, че няма да поиска охрана от НСО, защото парите на хората не трябва да отиват за охрана на политиците. По думите ѝ това е принципен въпрос.

 

Според Корнелия Нинова този случай няма връзка с пътните инциденти, които претърпя наскоро.
На 2 юни 2017 г. служители на ДАНС задържаха лице от Пазарджишко за отправени заплахи срещу президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова. По-късно стана ясно, че мъжът е подписал предупредителен протокол и е бил освободен. Тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа коментар и не поиска охрана от НСО.

epicenter.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here