Румен Петков: Херо, мълчи си! Хора, близки до властта, крадат от американския втечнен газ

0
923

И, ако американският посланик е „загрижен“ за българския просперитет, това може да бъде разбрано. Но ако не се интересува как се злепоставят Съединените щати в България, това вече е проблем на Държавния департамент.

„Загрижеността на американския посланик, добила гражданственост като „Херо“, в резултат на изявлението на Достопочтения, за тепърва изграждането на България като енергиен център на Балканите и Европа, е трогваща“.

Това казва в изявления бившият вътрешен министър и днешен лидер на АБВ Румен Петков.

България беше енергиен център на Балканите и Европа, но в резултат на външен натиск, в това число, американски, бяха затворени четири реактора на „Козлодуй“ и беше спряно изграждането на „Белене“ и на „Южен поток“.

Днешната загриженост звучи и подигравателно, и жалко и снизходително към българските граждани, за които навярно смята, че са лишени от историческа памет и национално достойнство. Но тя, очевидно, не си дава сметка, че подобен род, реализирани от това правителство идеи, водят до корупция и посегателство върху интересите на българската икономика и българския бит.

Ако не знае, че прекупвачи, близки до премиера, купуват втечнен газ на 13 евро MW и го внасят в България на 22 евро MW, значи е много зле. Или лъже по един мискински начин.

Просто тази жена или трябва да се ограмоти как се краде от и за сметка на българските граждани от втечнения газ, или не трябва да взема отношение по въпроса. Краде се в това число и от американския втечнен газ и това е за сметка на Америка. И, ако американският посланик е „загрижен“ за българския просперитет, това може да бъде разбрано. Но ако не се интересува как се злепоставят Съединените щати в България, това вече е проблем на Държавния департамент.

Във финала на обръщението си Херо, обяснява, че поводът за посещението на премиера Борисов в Белия дом не са самолетите. Разбира се, че посещението не може да бъде обяснено като „повод“ от самолетите, посещението е последствие от самолетите. Защото от един от американските дипломати (посланикът в ЕС) стана ясно за действия, които определят цената на срещите в Белия дом. Е, нашата е 2 млрд., ние вече я платихме.

Очаквам с нетърпение снимката и ще си я сложа в рамка, под която отдолу ще пише „Цена: 2 млрд. Платена от 6 милиона невинни българи“.

Херо, защити щатите от Борисовщината. Казвам ти го като човек, който обича Америка.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here