Посланикът на САЩ: Срещата Тръмп-Борисов не е награда за F-16

0
214

Това не е възнаграждение за покупката на бойните самолети F-16.” Това изтъкна американският посланик Херо Мустафа за предстоящата в понеделник среща в Белия дом между президента Доналд Тръмп и българския премиер.

„Двустранните ни отношения се развиват във възходяща посока“, заяви тя и веднага повтори този израз, за да подчертае колко държи на тази оценка.

В първата си програмна политическа реч тя обясни трите водещи приоритета, които ще следва в следващите 3 години от започналият преди месец неин мандат в София.

„Оставям лидерите на нашите страни да говорят сами, но съм убедена, че това ще е позитивна и продуктивна визита“, каза още Мустафа. „Срещата е възможност за лидерите ни да се срещнат, да отбележат силата на двустранните ни отношения, но и да ги издигнат на ново равнище. Защото точно от това имаме нужда всички.“

Според нея Тръмп и Борисов се очаква да обсъдят сътрудничеството по въпросите на сигурността, взаимната търговия и инвестиции, подкрепата за върховенството на закона, българската енергийна сигурност и други въпроси.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here