Драгомир Стойнев: Мнозинството във властта е малцинство в собствената си държава

0
143

„Мнозинството във властта се оказва малцинство в собствената си държава. Мнозинството във властта не се занимава с истинските проблеми на българите – доходи и сигурност в икономически, обществен, социален план. То не води, а следва обстоятелствата“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

 

„Симеонов си отива официално след една дълга и срамна за политическата система игра с обществото. От властта трябва да си тръгне цялото правителство“, категоричен бе Драгомир Стойнев. По думите му личността на Валери Симеонов, усилията му да остане вкопчен в стола си, увъртанията на премиера около това какво може и не може да иска от патриотичната патерица на властта, са срамна, но и ярка картина на това управление.

„Че управляващата сега коалиция е един от най-нестабилните проекти на премиера Борисов и ГЕРБ, бе ясно от самото начало“, допълни Стойнев. „Никога не е имало толкова силна девалвация на политическото у нас. Поредната оставка на член на кабинета не е излизане от кризата, а задълбочаване на кризата“, каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Според него смяната на отделни персони, не означава смяна на политиката, смяна на философията на управление, нито решителност за реформи. „Симеонов си отива, но и остава – на негово място идва поредният заместител“, посочи той. 

„Третото правителство на Борисов, освен че работи в непрекъснат скандал и кризисност, не е в състояние да управлява. Това вече е опасно за държавата. Самото общество го показва недвусмислено“, каза още Стойнев. 

Драгомир Стойнев подчерта, че за обществото Валери Симеонов отдавна е извън управлението. „От властта го изхвърлиха още преди седмици майките в черно, които още са на улицата. За обществото и правителството, въобще, е извън управлението. Въпрос на време е кога политическият механизъм ще започне да работи в ритъма на обществената воля“, заключи Стойнев.

http://glasove.com

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here