Иззеха 427 000 лв. от сейф на главния секретар на ДАБЧ

0
841

Специализираната прокуратура е иззела сумата от 427 000 лв. в левове и различни други валути от банкова касета на главния секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Красимир Томов, съобщават от държавното обвинение.

Томов е обвиняем по досъдебното производство за участие в организирана престъпна група, длъжностни престъпления и корупция. Томов заедно с бившия вече шеф на агенцията Петър Харалампиев и още един обвиняем остана в ареста след акция в ДАБЧ в края на октомври, при която бяха задържани общо 20 човека.

От прокуратурата посочват , че на 13 ноември 2018 г. с разрешение на съда е извършено претърсване и изземване на банкова касета, наета от Томов.

сейф пари
Специализирана прокуратура

В касетата били намерени и иззети значително количество недекларирани според изискванията на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество пари в различни купюри и валути – евро, долари, британски паундове и левове. Левовата равностойност на намерената сума надхвърля 427 хиляди лв. Съгласно закона Томов е декларирал единствено 25 350 лв. спестени средства, както и 36 000 лв. от заплати, твърдят разследващите.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here