Синдикатът на МВР подкрепи публично масовите протестите в страната

0
1620
Мащабните граждански протести в страната днес са подкрепени в специална Декларация на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Документът е изпратен до организаторите и се разпространява в социалните мрежи. Днес стана ясно, че на силовите служители е разпоредено масово да връчват стари фишове и да записват номера на автомобили, които участват в протестните шествия.

Декларацията е адресирана до организаторите и участниците в протеста срещу повишаването на цените и за увеличение на пенсиите и заплатите.

 

Ето и текстът й:

 

Като служители в Министерството на вътрешните работи законът ни забранява да изразяваме политически пристрастия и антипатии; забранява ни публично да даваме оценка на политически формации – били те на власт или в опозиция.

 

Има обаче и друг закон – Божия. Според него неотменно право на всяко човешко същество е да се бори за по-добър живот.

 

Щастливи сме, че днес за нас тези два закона не влизат в конфликт.

 

Защото и двата закона не само ни позволяват, но и ни задължават да застанем до всеки гражданин, който със законни средства защитава правото си на по-добър живот.

 

И подчинявайки на повелята им, ние Ви подкрепяме във всички ваши законни действия, насочени към подобряването на живота на българите.

 

Желаем Ви успех!

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here