Томислав Дончев: Искането за оставката на Симеонов означава и край на правителството

0
399
Легитимно право са действията на опозицията и напускането на залата също е действие, което е тяхно право, но е въпросът кога може да се използва такава техника. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев в предаването ”Още от деня”.

През 2013 година беше прилагана последно такава техника и за мен е легитимна, когато има страшна криза в обществото, когато е необходимо да се даде знак. Ситуацията не е такава, добави той. Ако има причина, която да разклати доверието в правителството, в ключови негови членове, не може да бъде изключен сценарий на предсрочни избори, но подобни планове нямаме, каза още Дончев.

 

Средата, политическата е турбулентна и обществото ни е тревожно, но не може да се говори за криза. Няма прост изход на ситуацията, а искането на оставката на Симеонов означава и край на правителството, защото губим парламентарната конфигурация, която го е избрала и подкрепя. Не ми е подставяно такова условие, но звучи логично.
Конструкцията може да има уязвими елементи като всяка политическа конструкция, съставена от две коалиции. Докато има смисъл и можем, ще има управление, което да работи, коментира вицепремиерът.

 

Но правителство с подкрепа на ДПС ще е слабо и с оказване на натиск от всякъде, смята още той.

Епицентър

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here