Вижте кой обра ромския вот в най-оспорваните битки в страната

0
1764

По време на местните избори, най-много обвинения между политическите опоненти хвърчаха по темата за ромския вот. бТВ представи данни от проверика как са гласували хората в най-бедните квартали в София, Пловдив, Плевен и Сливен. Ето данните:

Ромските квартали в София:

.

В квартал „Факултета“ в София на първи тур кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова води пред Мая Манолова, като от общо 2184 гласа, подкрепилите Фандъкова са 1748.

В друга секция в същия квартал подкрепата за Фандъкова е почти еднолична – 160 гласа от общо 176. На първи тур победата на ГЕРБ във „Факултета“ за общинския съвет е абсолютна.

.

В друг ромски квартал в София, а именно – „Христо Ботев“, на първи тур кандидатът на ГЕРБ отново надделява, следвана от Борислав Игнатов от „Демократична България“, трета е Мая Манолова.

На балотажа пък Йорданка Фандъкова е събрала общо 85% от гласовете в кварталите „Филиповци“, „Факултета“ и „Христо Ботев“, или 2,9% от 5-те процента, с които взима преднина пред Манолова.

.

Ситуацията с ромския вод в Пловдив

Шарен е вотът в кв. „Столипиново“ в Пловдив. Там на първи тур кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров е четвърти, като на първо място с най-много гласове се нарежда Георги Колев от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Следва да се подчертае, че битката сред местните политици в тази графика е главно за местата в общинския съвет.

В друга секция на кв. „Столипиново“ виждаме, че Земеделският съюз отново взима преднина, като кандидатът на ГЕРБ е трети.

.

Балотажът в „Столипиново“ обаче се отличава с изключително ниската избирателна активност, а именно – едва 8,22%.

.

Ето кой събра ромския вод в Плевен

В село Буковлък край Плевен на първи тур с 380 гласа води кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров, следван от независимия кандидат Георг Спартански. На балотажа в Буковлък Петров отново удържа победа, при това със значителна преднина пред Спартански.

.

В Сливен

В кв. „Надежда“ в Сливен на балотажа води кандидатът на БСП ген. Кольо Милев.

.
Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here