Кутев: Цветанов да върне парите, които дължи на държавата! Той: Спрете да сеете омраза!

0
339

Докато няма оставка на вицепремиера Валери Симеонов, няма да имате консенсус по отношението към хората с увреждания, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

Цветан Цветанов да върне парите, които дължи на държавата. За това призова зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев по време на дебатите по Законопроекта за хората с увреждания, предаде агенция „Фокус“.

 

„Аз нямам проблеми с имоти, вие имате“, се обърна той към Цветан Цветанов. „Ако ще говорим за парламентаризъм, вие имате да връщате пари на държавата. Според имотната декларация имате пари да ги върнете“, заяви Антон Кутев. „Призоваваме ви след като върнете парите, да назовете поне 4 проблема в държавата и да ги решите“, каза още той. (Явно става въпрос за глобите по осъдителните решения от Страсбург, заради шумните арести по времето, когато Цветанов беше вътрешен министър, бел. ред.).

 

Протестите направиха политиката за хората с увреждания приоритет за правителството, каза още зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев.

 

„Драма има. Валери Симеонов не може да го оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания“, заяви той. „Идеята, че няма драма е погрешна. Драма има и тя е сериозна. Подбрали сте абсолютно неподходящ човек“, коментира Антон Кутев.

 

„Гражданският натиск беше основателен и смислен. Ако не беше той, резултатът нямаше да го има“, обяви той. „Законът за хората с увреждания няма да свърши цялата работа, но ще свърши някаква работа“, каза още Антон Кутев.

 

Нека политиката за хората с увреждания да не се прави от една политическа сила, а от 44-тото Народно събрание, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

„Дебатът преди изказването на Антон Кутев вървеше много конструктивно“, коментира той.

 

„Молбата ми към БСП е да престанат да внасят омраза и напрежение“, посочи Цветан Цветанов.

 

„Направете го, някъде другаде. Може би имате лични проблеми, всеки има, но не ги изразява в парламента“, се обърна той към БСП.

 

„Благодаря за високата оценка за усилията на социалното министерство и на работните групи по законопроекта“, каза още той.

 

Експлоатацията на страданието е престъпление по всички конвенции, които третират правата на личността, заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на правна комисия Данаил Кирилов.

 

„Ако искате резултат, не преекспонирайте. Останете на базата на разумния диалог“, призова той депутатите от БСП.

 

„Представете си, че говорите не пред този състав на НС, а пред Емилия Масларова или пред Сергей Станишев. Искам да кажете твърденията и изискванията си пред тях“, коментира Данаил Кирилов по повод изказването на зам.-председателя на ПГ на БСП Антон Кутев.

 

Когато някой няма политически мотиви, минава към лични нападки. Това е същността на БСП и за това са в това състояние, каза Цветан Цветанов. „Когато се отвличаха хора в България, управляваше БСП. Когато имаше поръчкови убийства и не се разкриваха, управляваше БСП“, обяви той.

„Аз успях да го направя тогава с екипа си в МВР“, заяви Цветан Цветанов.

 

Докато няма оставка на вицепремиера Валери Симеонов, няма да имате консенсус по отношението към хората с увреждания,  заяви  лидерът на БСП Корнелия Нинова по време дебатите в парламента.

 

„Протестите пред МС са всеки ден. Това ли е работата, която сте свършили. Ние не ви даваме оценка, те ви я дават, когато всеки ден са под прозорците на парламента“, се обърна тя към управляващите. „Това означава или несвършена работа, или показано отношение. Ако днес полагаме усилия да сложим начало на една реформа и да свършим работа, сте им длъжници“, посочи Корнелия Нинова. „Показахте унизително и нечовешко отношение към тези хора, днес „се биете в гърдите“, че работите и търсите консенсус“, заяви тя.
Не си играйте със съдбите и болестите на хората. България има много майки на болни деца, обърна се към БСП депутатът от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов.

 

“Колкото до казаното от Антон Кутев, то и за него се говори, че има фабрика за чоропогащници. Това ли трябва да се говори пред майките на деца с увреждания“, попита той.

 

„Тези хора искат лекарства, да си купят сирене, да има условия да растат децата им, а ние се занимаваме с лични нападки“, заяви Вежди Рашидов.

 

„Вие сте като солист на ансамбъл „Филип Кутев“. Има, няма, вашият глас се чува“, се обърна той към Антон Кутев.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here