БДЖ пуска атракционен влак Варна-Русе за 50 стотинки

0
234

Българските държавни железници ще отбележат 150 години от откриването на първата жп линия у нас с атракционно пътуване с ретро влак на 22 октомври. Композицията по линията Варна-Русе ще бъде теглена от парен локомотив и ще е с безплатни билети, като ще се заплаща само запазено място на стойност 50 стотинки. Част от композицията ще бъде и вагон от „Корона експрес“, с който е пътувал цар Борис III.

Всички желаещи да се качат на атракционния влак могат да закупят билети от гарите, на които влака ще спира: Варна, Белослав, Синдел, Провадия, Каспичан, Хитрино, Самуил, Разград, Вятово и Русе.

Композицията ще отпътува от жп гара Варна в 08:15 ч. и по време на своето пътуване към Русе ще спира във всички общини по своя маршрут, като на всяка гара местните кметове са организирали кратки празнични посрещания и програми.

Атракционният влак пристига пред Музея на транспорта в Русе в 15:30 ч. Пътниците от влака ще могат да се потопят в атмосфера от епохата на първото пътуване през 1866 г., осигурена от общинските Биг Бенд и Драматичен театър. След като разгледат изложените в Музея експонати ще продължат към официалното честване на централната жп гара в Русе. На гаровия перон всички, които проявяват желание, могат да посрещнат атракционния влак и да се снимат с него.

kmeta.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here