Служител на МО, вероятно, разпространявал слухове за училищата

0
368

Военният министър Красимир Каракачанов е поел ангажимент служител от пресцентъра на Министерството на отбраната да бъде проверен покрай разпространяването на слухове за отнемане на деца от държавата.

Това стана ясно от отговора на вицепремиера Томислав Дончев. Дончев заяви, че е разговарял с Каракачанов за това и военният министър е поел ангажимент да вземе мерки.

Според Дончев имало и други такива случаи, които са недопустими. 

В социалните мрежи и най-вече във фейсбук се завъртя първо „сигнала“ по отношение на Александър Урумов, шеф на пресцентъра на военното ведомство и бивш кандидат за евродепутат на войводите.

Според сигнала Александър Урумов управлява еднолично фондацията „Българска организация на родителите и децата“ (БОРД), която е сред най-дейните в кампанията срещу Стратегията за детето. В сигнала Урумов е обвързан с евангелски църкви, описан е като ревностен борец срещу джендър идеологията.

В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, каза още Дончев. Според него това е кампания, която продължава с месеци, но вече е преминала всякакви граници

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here