Заради слух в интернет изтеглиха децата от няколко училища

0
8433

Родители в Карнобат и Сливен спешно изтеглиха децата си от няколко училища, съобщи bTV.

В СУ „Христо Ботев“ в Карнобат родителите са взели децата си от училище и не ги допускат до класните стаи. Причината за саботажа на учебния процес е слух, че социалните служби са извели няколко деца.

По неофициална информация, родители са се опитали да влезнат със сила в Карнобатското училищеНамесили са се органите на реда. Децата са били освободени от час, но ще им бъдат писани неизвинени отсъствия.

Подобен проблем има и в Сливен, къдото са спрени занятията в три училища – VI ОУ „Братя Миладинови“, VIII ОУ „Юрий Гагарин“ и в училище „Паисий Хилендарски“ в село Тополчане. Там преобладават учениците от ромски произход.

Не е вярна информацията, че социалните щели да взимат деца, заяви директорът на Регионалното управление по образование в Сливен Милена Чолакова.

Слухът е създаден в социалните мрежи, където се разпространяват видеа на притеснени родители.

Спрени са учебните часове. Учебният процес утре ще бъде възстановен, работим с родителите, за да ги убедим, че няма опасност за децата им„, заяви Милена Чолакова.

Изпълняващият длъжността кмет на Сливен Румен Иванов е призовал гражданите да не се поддават на провокации. По думите му това е изкуствено нагнетяване на напрежението и престъпна злоупотреба със страховете на хората.

Министърът на образованието Красимир Вълчев, който днес е на посещение в Сливен, коментира, че се спекулира със страховете на хората в кварталите, където живеят предимно роми. „Такъв случай имаше и в София и очевидно става въпрос за добре организирани групи“, заяви образователният министър.

news.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here