Цветанов се похвали за Гърмен, въпреки загубата на ГЕРБ

0
76

Тревожна е тенденцията за увеличаване на страха спрямо български граждани за това как упражняват вота си и как по списък се получава контролиран вот, но ние успяхме да увеличим с 1800 гласовете си в сравнение с последните парламентарни избори.

Това заяви депутатът Цветан Цветанов днес на брифинг в централата на ГЕРБ, в коментар на приключилите частични местни избори в неделя в 7 населени места в България, предаде репортер на БГНЕС. 3460 са били гласоподавателите ни през 2007 г. в тези 7 населени места, а на последните частични избори те са станали 5250 гласа, уточни Цветанов. В Гърмен 2007 г. ГЕРБ нямаше свой кандидат, добави той, а през 2011 г. имахме 2500 гласа, което ни даде възможност да бъдем втора политическа сила. Може да попитате БСП защо и 2007 г. и 2011 г. и сега не са излъчвали свой кандидат. Големият губещ в тези частични избори е БСП, понеже имат намаляване на гласовете, а ДПС постигна много висок резултат в Гърмен с над 5000 гласа, което означава, че те с тези противопоставяния и заплахи успяха да се мобилизират, каза Цветанов.

Знам какви манипулации се случват в региона, каза наблюдателят на последните частични избори Калин Каменов като представител на Благоевградска област. В деня на изборите в Гърмен се получи един изцяло контролиран вот в Гърмен, е неговото мнение. Имало е хора на ДПС, които са отброявали на вратата на секция всеки един гласоподавател. От ГЕРБ сезирали полицията за това, че е имало списък на хора, но оттам отказали да се намесят в началото, а впоследствие са потърсили помощ от гр. Гоце Делчев. Там, ако се опълчиш на лицето Башев /депутатът от ДПС- бел.р./ – губиш работата си, посочи Каменов. Къде е прокуратурата, запита той. Ахмед Башев бил обявил по една медия резултата от изборите преди гласовете да са преброени, според активистът на ГЕРБ. Депутатът обиждал Костадинов и го ругал заради снимки, налитал на бой пред полицай, едва не се стигнало до физическа саморазправа, разказа Каменов.

Кадровата политика на ДПС в земеделското ведомство е такава, че се овладява последователно държавната администрация, посочи депутатът от ГЕРБ Десислава Танева. Има уволнени 20 директори на областни дирекции „Земеделие и гори“, критериите за това са неясни и могат да бъдат обяснени само с едно- лоялност към ДПС. Според нея в земеделското ведомство се връщат на работа компрометирани хора и даде примери в област Плевен, Велико Търново и Ловеч /там с нередовен човек от БСП – бел. р./. Същото ставало и в сектора „Рибарство и аквакултури“ – назначавали се хора без нужната компетентност да боравят с големи средства. В горския сектор също имало уволнения на неудобни – 30 директори на държавни горски стопанства и други-на регионални дирекции. ДПС управлява с твърда ръка системата на земеделието в България, заключи Танева. Очаквайте подробности. /БГНЕС

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here