Александър Симов във Фейсбук: Първият катастрофален гаф на Кристалина Георгиева

0
6959

Първият катастрофален гаф на Кристалина Георгиева като кандидат за шеф на ООН вече е факт. Тя ни го сервира от страниците на „Файненшъл таймс“, където се е появила статия за госпожата. И сега дайте да четем съвместно, за да видите какви прекрасни възгледи има новият кандидат на правителството:

When pressed on topics such as Syria, Ms Georgieva highlighted the need to pay more attention to non-state groups, such as Boko Haram and Isis.
“It used to be that armed groups would fight until such moment that they take over the government and become legitimate themselves, then come to NY and speak at the United Nations,” said Ms Georgieva. “It is like driving a car: you have to occasionally check the rear-view mirror, but mostly you have to keep your eyes on the road ahead.”

Няма да превеждаме целия пасаж, но ще отбележим, че българската кандидатка за ООН твърди, че е възможно да дойде ден в който „Ислямска държава“ и „Боко Харам“ (две организации, които обичат в свободното си време да убиват хора и да го записват на видео за разнообразие) да се сдобият с достатъчно легитимност, че да говорят от трибуната на ООН. Възгледите на Георгиева са интересни – когато въоръжените групи дойдат на власт те стават законни и легитимни. Което означава, макар и да не е казано пряко, че Ислямска държава спокойно може да получи статут на член на ООН, според нашата велика експертка по международни отношения. А „Боко Харам“ просто трябва да се потрудят малко повече и най-накрая за изколят правителството в Нигерия, да го оглявят и да заповядат в ООН. За нея терористични и националноосвободителни движения просто е едно и също.
Ако някой смята, че думите на КриСталина може да се тълкуват по друг начин, нека да сподели. Дотогава ще смятам, че КриСталина се опитва да получи и подкрепата на ИДИЛ за себе си. Демократ човек, либерал…

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here