Дават награда за името на подпалвач

0
12179

10 кубика дърва награда за „главата” на подпалвача дават от Горското в Котел. Инженер Кемал Вейс–директор на ДГС Котел направи изявление.

Използвам повода да обявя и награда за този който подаде информация свързана с предполагаемия извършител на палежите. 10 кубика дърва при абсолютна гаранция за анонимност ще получи далият информация или спомогнал за категоричното откриване на извършителят или извършителите.

Няколко пожара опустошиха стотици декари гори над Котел.

„Възникването на тези пожари ни дава основание да мислим, че те са умишлени или най-малкото са станали по небрежност, като изясняването на това оставяме на компетентните органи които вече разследват.  Искам да обърна внимание върху това, че се пилеят огромни средства и ресурси в процеса на самото гасене. Например  при първия пожар в гасенето се включиха над 300 човека в това число военни, пожарникари, служители от системата по горите и доброволци. Гасенето продължи няколко дена като целият ресурс на ДГС Котел беше впрегнат в тази дейност налагайки се да се дават 24 часови дежурства. Всичко това точно в периода за снабдяване на местното население с дърва обърква графиците и възпрепятства работа по обектите. „- допълва още директорът на горското.

http://kotelnews.com

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here