Румен Радев: Трябва да пазим авторитета на Плевнелиев, дори когато той не знае как да си го опази!

0
510

„Всички трябва да пазим авторитета на президента Плевнелиев, дори когато самият той не знае как да си го опази“.

Това заяви пред журналисти в Шумен президентът Румен Радев по повод изказване са предшественика си, който го обяви за „нула“ във външната политика в телевизионно предаване.

Радев коментира и конкретната политическа обстановка след заседанието на коалиционния съвет ГЕРБ – Обединени патриоти.

„Към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство”, бе категоричен президентът Румен Радев.

Държавният глава допълни: „Самите социолози не предвижват нова констатация и нови промени в създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме.“

„Моят призив е към политическите партии – всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството – към своите отговорности”, продължи Румен Радев.

Към момента правителството тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на обществото – корупцията и беззаконието„, каза още Радев.
Относно днешния коалиционния съвет Румен Радев посочи, че решенията са изцяло в прерогативите на управляващите.

Лично на премиера, негово е решението и негова е отговорността за правителството. За мен е важен крайният резултат, стига той не се бави много и да занимават само с проблемите на властта“, заяви президентът. Според него пред българското общество има изключително тежки проблеми за решаване.

В Шумен президентът проведе среща в сградата на общината с кмета на Шумен Любомир Христов и с общинското ръководство, след това се срещна с ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ – проф. д.и.н. Георги Колев.

Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Програмата му предвижда още посещение на Центъра за преодоляване на терористични атаки, Центъра за предотвратяване на кризи, бедствия и аварии, създаден със съдействието на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия в България, както и „Център Сименс“./Епицентър

Плевнелиев пак в остра атака срещу Радев: Той е популист ! На Запад е нула, Русия го шамароса!

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here