Цяло село остана без пенсии и спестявания заради измама

0
879

Пощаджийка мами цяло село от години. Потърпевшите от село Зимница, Ямболско обвиниха пощенската служителка, че спестяванията им липсват. Други се оплакаха, че системно от пенсиите им са теглени пари. Жената не е задържана, но е уволнена и предстои да се сдобие с обвинение, съобщава Нова.

Жителите на селото твърдят че от години от пенсиите и спестяванията им се крадат пари. Те разбират едва след като служителката изчезва от селото.

Баба Мария е на 75 години и тръгва по пътя на парите си. Преди месец разбира, че е измамена. Пари няма в нито една сметка, а спестовната й книжка се оказва фалшива. Споделя, че не се е усъмнила, а книжката била доверена на служителката в продължение на 6 години. През май обвинената е уволнена от пощата. Никой от селото не знае къде е и какво се е случило с парите им.

От банката потвърдиха, че служителката е присвоила суми от спестовни влогове чрез фалшиви документи. Неофициално открадната сума е около 400 – 500 хиляди лева, а официално прокуратурата засега знае за 10 пъти по-малко. Потърпевшите подават десетки жалби. Синът на пощенската служителка определи твърденията като слухове./КРОСС

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here