Корнелия Нинова: Сдружението на Борисов за кражби и продажби продаде Царските конюшни на цената на едни маратонки

0
810

ГЕРБ работели за интереса на гражданите. В чий точно интерес продадохте седем декара до паметника на Васил Левски за 680 000лв.,по 90 лв. на кв.м. Ако ви интересува тази нагла кражба вижте как и кой я извърши.
Нинова в парламента: Сдружението на Борисов за кражби и продажби продаде Царските конюшни на цената на едни маратонки
„Правителството на Бойко Борисов и реформаторите подкрепено от Патриотичния Фронт е сдружение за кражби и продажби. Продаде Царските конюшни за 90 лв. на кв. метър – цената на едни маратонки”. Това заяви пред медиите в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че това е само началото от поредицата далавери на властта, които левицата ще разкрие. Председателят на БСП обясни, че преди два месеца областния управител на София Веселин Пенев, излъчен от реформаторите и назначен от Борисов и зам. – областния управител от ГЕРБ Томи Николов, продават 7,5 декара на пъпа на София, бившите Царски конюшни, на 100 метра от паметника Васил Левски за 658 870 лв., по 90 лв., на кв. метър
„ГЕРБ казват че работят в интерес на гражданите. Ние знаем точно в чии интерес работят”, категорична бе тя.
Росен Малинов: След 5 години опити „Евротрансбилд” придобива имота с помощта на облтстния управител и под егидата на правителството на Борисов
„След 5 години опити да придобие тази земя най-накрая през 2016 г. фирмата „Евротрансбилд“ с помощта на областния управител и под егидата на правителството на ГЕРБ успява на направи това на смешна цена”, заяви бившият областен управител на София Росен Малинов. Той подчерта, че има груби закононарушения и неспазване на грижата за държавната собственост, пълно подчинение на корпоративния интерес. „Преди сделката фирмата собственост на Янко Иванов, притежава 14 % от идеалните части на този терен, а държавата в лицето на областния управител притежава 86%”, обясни социалистът. Той подчерта, че са допуснати и куп процесуални грешки по разпореждането с имота – разделен е на 3, за да може стойността да не е над 500 хил. и да не е нужно решение на МС и да се реши от областния управител. Малинов подчерта, че има и незавършена процедура, която не дава възможност никой да се разпорежда с имуществото при неприключила съдебна процедура. При съгласувателния режим всички министерства които стопанисват част от имотите в сградния фонд се изказват отрицателно, и казват да се пристъпи към обсъждане след приключване на съдебната процедура. „На трето място при избора на оценителя е създадена комисия, извършена е оценка и са класирани 3 фирми. Първите две фирми по една или друга причина се отказват”, обясни Малинов.
Жельо Бойчев: Сигнализираме Бъчварова и Цацаров за грубия грабеж
„Внесохме сигнал до вицепремиера Бъчварова, която отговаря за координация на дейността на областните управители. Питаме я дали е била информирана за стартирането и провеждането на процедурата по ликвидиране на държавния дял в този имот? Считат ли, че с подписването на тези договори са защитени държав¬ният и общественият интерес?”, заяви говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Той обясни, че левицата ще внесе и сигнал до главния прокурор Цацаров, в което настоява обект на проверка да бъдат действията на областната администрация при подписването на тези договори за ликвидиране на съсобственост. „Искаме предмет на оценка да бъде спазен ли е Законът за държавната собственост и правилникът към него, имаме предвид заобикалянето на закона, разделянето имота на три, за да се избегне доклад на Министерски съвет и решение при разпореждането с този имот“, заяви социалистът. По думите му най-важният въпрос е има ли престъпление, ощетен ли е държавният бюджет. Той е категоричен, че е била възможна друга технология при прекратяване на собствеността на този имот. „Този грабеж е бил възможен само при това реформаторско мнозинство, само при това правителство. Най-големите въпроси са към премиера Борисов – знаел ли е за тази сделка и стои ли зад нея“, заключи Жельо Бойчев.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here