Установен е внос на материали при горенето в четирите ТЕЦ-а

0
644

Информацията, с която разполага прокуратурата е, че е горена биомаса и RDF отпадъци в Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ – „Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация-Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД, което като самостоятелно горене не представлява проблем.

Налице обаче е несъответствие между разрешеното и използваното в процеса на горене, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг пред журналисти. Информация в справката на ДАНС показва, че има внесени материали от чужбина. Откъде точно обаче не стана ясно.

Припомняме, че тази сутрин главният прокурор разпореди проверката на полиция и жандармерия в четирите ТЕЦ-а: „Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ “ Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация – Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД

Арнаудова не каза какво наказание може да бъде наложено, тъй като все още се извършва проверка. Контролният орган, на който е възложена проверката – МОСВ, е задължено да уведоми главния прокурор, за да бъде предприето наказателно преследване при условие на установено извършено престъпление, обясни Арнаудова. Тя посочи и че проверка се извършва в тези обекти, тъй като за тях има сигнали. Прокуратурата не разполага със сигнали за работата на други ТЕЦ-ове.

По Закона за съдебната власт проверката може да продължи 2 месеца, но главният прокурор е определил проверката да бъде до 1 месец. Самата Арнаудова очаква проверката да приключи много по-бързо.

news.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here