Стотици хора подкрепят шофьора на катастрофиралия автобус

0
894

Петицията в подкрепа на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров продължава. Стотици хора, пътували с него през годините, го описват като отговорен човек, който спазва правилата.

С подписите си хората настояват единственият обвинен да не се превърне в единствения виновен, информира репортер на NOVA. Телевизията излъчи репортаж за подкрепата, която получава Григоров.

С него са пътували всички деца от училището в Божурище. Именно Григор сядал зад волана при почти всички организирани екскурзии през последните 10 години.

„Мога да кажа, че е изключително отговорен човек. Обикновено ние, преподавателите, сме в началото и в края и, гледайки километража, никога не сме забелязвали превишаване на скоростта”, казва Теодора Танева, заместник-директор на училището.

Софийски учебни заведения също използвали услугите на Григоров. Леда Аврамова две години работила в столичното 58-о училище. Тя и колегите й пътували с шофьора на обучения най-малко два пъти годишно. Казва, че винаги се е чувствала сигурна, когато той е бил зад волана. Разбрала за катастрофата от телевизията. Чула, че водачът е от Божурище, но до последно се надявала, че няма да се окаже Григор.

Сега всички, които подкрепят Григоров, се надяват на правилно решение на съда.

Жителите на Своге ще протестират на мястото на фаталния инцидент. Те настояват пътя, на който в събота загинаха 17 души, да бъде ремонтиран, за да няма повече жертви.

Местните хора разказват, че са подавали сигнали за множество катастрофи в района, но институциите не са им обърнали внимание. Протести на хората от Своге ще има всеки ден до 6 септември. /Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here