Поредна крачка на Мая Манолова към кметския стол в София

0
973

Мая Манолова направи поредна крачка към кандидатирането си за кмет на София. С мотив прозрачност снощи на сайта на обществения защитник бе публикуван отчет за четирите години на поста, макар до края на мандата й да има още година.

Манолова, по всяка вероятност, ще обяви кандидатурата си за кмет на столицата до няколко дни. Формално тя ще бъде издигната от инициативен комитет. Очаква се БСП, от която тя бе депутат близо десет години, да подкрепи кандидатурата й.

В отчета на омбудсмана се посочва, че над 122 хил. граждани са потърсили съдействието на Манолова, а постъпилите жалби и сигнали са над 45 хил., от които са приключени 43 569. Тя е имала 114 приемни и редица законодателни инициативи (още за отчетата четете тук).

Сред законодателните инициативи на Манолова и препоръките за нормативни промени са: Граждански процесуален кодекс, Закон за защита на потребителите и Закон за международен търговски арбитраж; Изборен кодекс; Закон за кредитиране на студентите и докторантите; Закон за управление на отпадъците; Законопроект за равнопоставеност на жените и мъжете; Закон за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове; Закон за изпълнение на наказанията и задържането под стража; Закон за частните съдебни изпълнители; Закон за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя; Законодателство за хората с увреждания; Закон за семейните помощи за деца; Становище относно т.нар. „екотакси“ и др.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here