Жители на Световрачане още издирват изчезналите си близки

0
666

13 от 16-те загинали в тежката катастрофа край Своге са от Световрачане, съобщава БНР.

Хората са се връщали от участие във фолклорен събор във Врачанско. Въпреки твърденията на властите,че близките на пострадалите са информирани, и днес имаше хора, които търсеха изчезналите си роднини. Часове наред те чакаха новини за своите близки в пълно неведение дали са живи и къде се намират. Много от роднините се оплакаха от липса на информация.

Днес по обяд кметицата на Световрачене обяви че близките са уведомени:

„Голяма част от тях, за съжаление, имат информация още от снощи. 11 са от Световрачене. Има още двама починали, които са с неизяснена личност – не са били в тях документите. Предполагам,  че  и те се оттук“.

Оказа се обаче, че още има хора които не са открили своите роднини София Кръстева разказа, че от снощи няма информация за сестра си, която е на 58 години:

„Защо не кажат за хората, които са изчезнали, защото сестра ми е между тях? Няма я. От снощи нищо не се знае и е пълно затъмнение. Цяла нощ, цял ден – нищо не се знае, жива ли е, умряла ли е. Кметството е затворено. Те твърдят, че са казали на близките. Няма такова нещо. На дъщеря й не са казали, защото дъщеря й продължава да я търси и в Съдебна медицина. Моята дъщеря ходи, търси. Никой нищо не казва. Какво е казала? Защо няма списъци? Не знам в каква държава живеем наистина. Кой нормален човек ще издържи на такова нещо, не знам“.

В момента кметството в Световрачане е заключено. Кметът Светла Иванова заяви, че обикаля болниците в София.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here