Загубил доверие кмет на ГЕРБ чисти общината в Русе от екипа си

0
267

Загубилият доверието на ГЕРБ кмет на Русе Пламен Стоилов освободи още един от заместниците си. С негова заповед Наталия Кръстева е освободена от поста заместник-кмет ”Комунални дейности” в Община Русе.

Припомняме, че след като стана ясно, че управляващите няма да издигнат за нов мандат досегашния градоначалник, преди две седмици Пламен Стоилов се раздели и със заместника си по „Устройство на територията“ Димитър Наков. Тогава още двама души напуснаха постовете си. Пресцентърът на общината остана без ръководителя си Мария Иванова. Директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността” Нели Миткова пък се пенсионира.

По информация на пресцентъра на Общината градоначалникът днес е издал заповед, с която от утре, 20 август, Кръстева няма да изпълнява длъжността си. В съобщението от Общината не се посочват мотиви за освобождаването на Кръстева. До изборите Общината вероятно ще работи с останалите трима заместник-кметове.

„Сама си подадох молбата за напускане“, заявява пред месет вестник Наталия Кръстева. По думите й тя очаквам да бъда освободена по взаимно съгласие, след което ще се посвети на семейството си, но ще се включа активно в предизборната кампания на ГЕРБ.

Преди две години част от освободените вече служители публично осигуряваха „охраната“ на кмета Стоилов, припомнят от дунавския град. На рождения му ден през 2017 г. женската част от екипа му направи подарък, с което се похвали във Фейсбук и в специално прессъобщение до медиите.

.

Във фотосесията в кметския кабинет в ръботно време тогава се включиха зам.–кметът Наталия Кръстева, колегата и Даниела Шилкова, Ирена Петрова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, главният архитект на Русе Живка Бучуковска, ръководителят на пресцентъра Мария Иванова. Коментарът под снимката гласеше: „Периметърът е осигурен, обектът е под охрана!“

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here