Борисов не дава на опозицията да „разклати държавата“

0
143

Премиерът Бойко Борисов заяви, че на опозицията й е трудно, защото „много им се иска да се разклати държавата“. Според него нещата в България се случват и то по най-добрия начин.

„Само за последните 2 месеца приходните агенции стопиха тези 100 млн. лв., които бяха събрали по-малко. Само от морето имаме 100 млн. лв. повече приходи от данъци. Безработицата слезе на на 6%, БВП расте най-бързо в Европа, на 3,6-3,8%. Бюджетът ни е на излишък, нямаме дефицит, имаме най-нисък външен дълг. Нула инфлация, 15 млрд. лева в оборот потребление“, похвали се Борисов, който провери изграждането на газопровод в участъка Лозенец – Недялско.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Борисов видя фалшива новина в „Цанков камък“: БСП и ДПС я бродират!
ГЕРБ за Нинова пак: Лъже, в корупционни схеми е, да съди!
Заради Цанков камък: И Нинова дава Борисов на съд
С изграждането на газовия участък капацитетът на транзитния газопровод за Турция ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ, заяви министър-председателят. Предвижда се обектът да бъде завършен през 2018 година, предаде „Фокус“.

„Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки“, отбеляза премиерът. Той подчерта и активната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция. По думите му реверсивните връзки се строят и се създава възможност в европейския газов хъб да постъпва газ от различни източници – азерски, руски, втечнен газ, газ от Румъния и други.

За газовия хъб „Балкан“ министър-председателят изтъкна, че предпроектното проучване предстои да започне и ще бъде направено с европейски средства.

„Вижда се разликата между заварката по „Южен поток“, която беше правена преди време и това, което се строи в момента“, каза още премиерът. „Говореха как са подписали с Азербайджан за огромни количества газ. Но той не може да дойде по въздуха. Така че сега това, което те пожелателно правеха, ние на практика правим възможно“, добави Борисов.

Енергийният министър Теменужка Петкова уточни, че в момента се извършва извънпланов ремонт на геомембраната на яз. „Цанков камък“, който е за сметка на НЕК. Стойността му е 80 хил. лева. Планово се ремонтира коритото на река Гашня, припомни още Петкова. Тя изрази надежда ремонтните дейности да приключат бързо и призова опозицията от БСП да не спекулира повече с тази информация.

Преди дни ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал за нарушения при изграждането на яз. „Цанков камък“. По данни от проверки на АДФИ, около 200 млн. лв. били изразходвани, без да бъдат обявявани обществени поръчки за това. Стойността на цялото съоръжение е 1 млрд. лв. За това как работи съоръжението и кой е виновен, ГЕРБ и БСП си разменят непрекъснато задочни обвинения в последните дни.

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here