Опасно горещо

0
92

Високите температури ще създадат потенциална опасност за населението в 16 от 28-те български области днес, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология и обявява в тях първата степен на опасност – жълт код.

Областите са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Ловеч, Габрово, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Във всички тях се очаква температурите да надвишат 35 градуса на сянка.

Максималните температури ще варират между 32 и 37 градуса. В София градусите на сянка ще достигнат 32 градуса, в Пловдив – 35, във Варна – 30. В Сандански ще е най-горещо – очакват се 37 градуса на сянка.

Над цялата страна ще е слънчево, а следобед – и горещо.

Ще духа слаб, а в Източна България – до умерен вятър от изток-югоизток.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, а на 2000 метра – около 20°.

По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, но бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури по крайбрежието ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°, по-ниска е тя на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Днес слънцето изгрява в 6:28 ч. и залязва в 20:35 часа.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here